Főoldal  >>  Kezdőlap  >>  Miért jó a lágyindító?



Az lehet, hogy a Solcon lágyindítói a világ legjobb termékei között vannak. De miért is jó, miért van szükségem rá és mik az előnyei?

 

Az lehet, hogy a Solcon lágyindítói a világ legjobb termékei között vannak. De miért is jó, miért van szükségem rá és mik az előnyei?

Egy villamos motor indulása komoly tranziens jelenséget jelent mind villamos, mind mechanikai oldalon. Villamosan a nominális érték kb. 10-szerese egy motor áramfelvétele. Régebben erre alkalmazták a csillag-delta átkapcsolást, amivel a motor tulajdonképp két fokozatban volt indítható. A lágyindító ennél lényegesen finomabban, beállítható rámpával indítja el a motort. Ennek erdménye, hogy az áramfelvétel a névleges áram 2-2,5-szerese lesz csak. Ezzel a hálózat sokkal kisebb hatásnak van kitéve, nem lesz érzékelhető feszültségesés, a védelmek biztos nem lépnek működésbe, a motor dízelgenerátoros üzemről is indítható lesz.

Mechanikailag is komoly előny, ha a munkát végző közeg lassabban kapja meg az energiát. Víz esetében elkerülhető az egész hálózatot megrázó indítási vízütés, nincs szükség külön tolózárra, hogy a szivattyút zárt tolózárral indítsuk, majd annak nyitásával engedjük finoman útjára a közeget. Hasonlóan egy kompresszor is mechanikai tranziens nélkül indítható.


Oldaltérkép   Copyright © 2024 solcon      www.grafibit.hu